Wilders 2.0

WILupdateHeel langzaam begint bij mij het gevoel te ontstaan dat Wilders, na jaren van schreeuwen en schelden, een tweede fase ingaat en wel die van een bedreiging van de rechtstaat.

Waren zijn aanvallen in eerste instantie gericht op groepen en partijen, nu is er een kentering naar meer het aanvallen van de democratie zelf. Het steeds benoemen van nep-parlement is hier een voorteken van.

We zijn de laatste jaren alleen maar bezig geweest om Wilders te beschermen en al zijn uitspraken maar te verdedigen, met het zo belangrijke democratische instrument, de vrijheid van meningsuiting. Hier ben ik het trouwens geheel mee eens omdat dit ook zeer belangrijk is. Het geeft ook helemaal niet om dit te doen, omdat met het schreeuwen van dit soort onzinnige teksten nooit de democratie in gevaar komt. Hij heeft al een keer een klein beetje meegeregeerd maar zelfs al zou hij onze nieuwe MP worden is er niets aan de hand. Ook Wilders zal zich moeten houden aan de geldende wetten binnen ons bestel en zal dus elke keer bot vangen als hij grootse dingen wil doen. Om hieraan te ontsnappen kan alleen door te werk te gaan buiten de democratie om en hier schuilt het gevaar. Als hij echt wil uitvoeren wat hij zegt, uit de EU, alle moslims het land uit, dan zal hij van de dictatuur van de meerderheid (democratie) moeten evolueren naar dictatuur van de enkeling (dictator). Dit laatste is natuurlijk de bijl aan de wortels van onze democratie.

Zelf zit ik een beetje in een spagaat omtrent de actie van voorzitter Ankie Broekers-Knol met het uitzetten van de microfoon van mevr. Faber van de PVV in de Eerste Kamer. Je zou de opmerking ‘nep-parlement’ kunnen zien als een ondermijning van onze rechtstaat en dat is, ook voor politici, zeer verwerpelijk en daarom is het uitzetten van de microfoon dus een juiste beslissing. Maar zelf ben ik een beetje bang dat het hier gedaan is om te redden wat er te redden valt om het eigen imago wat op te vijzelen. Wat ze eigenlijk doet is vrijheid van meningsuiting van ons als bevolking bestrijden met het wegnemen van dit belangrijke recht. Beter zou zijn geweest om Faber/Wilders te wijzen op het feit dat de PVV bezig is met het ondermijnen van de rechtstaat en dit is zeer verwerpelijk zeker voor een politici. Wilders deed dit trouwen ook al bij zijn proces in 2010 toen hij zei “dit is een politiek proces en het is begrijpelijk dat miljoenen mensen geen vertrouwen meer hebben in onze rechtstaat”. Ook hier hebben toen de rechters zeer klungelig gehandeld omdat ze niet waren berekend op een tot de tanden toe gewapende politicus.

Grote vraag blijft hoe wapenen we onze democratie hiertegen zonder het aantasten van vrijheden die juist het groot goed vormen? Dat er iets moet gebeuren lijkt me duidelijk, want Wilders 2.0 zal alleen maar erger worden. Na een aanval op het parlement zal hij zijn vizier gaan verleggen naar de Provincies en de Gemeenteraden. Binnen het huidige systeem zal hij nooit kunnen bewerkstelligen wat hij voor ogen heeft, maar als hij maar genoeg mensen laat geloven dat dit systeem niet deugd, is er, voordat je het weet, een nieuwe fascistische dictator.

Advertenties

6 thoughts on “Wilders 2.0

 1. De nederlandse rechtstaat moet inderdaad ondermijnd worden en opnieuw worden opgebouwd door naar de nederlanders te luisteren. Niet naar die totaal falende links fascistische ideologie om alles maar toe te laten en de eigen mensen te negeren.

  • Volgens mij doet deze rechtstaat precies wat de meerderheid wil. Als bij de volgende verkiezingen Wilders de meerderheid krijgt en er dan nog niet gedaan wordt wat de meerderheid vraagt heeft u gelijk. Tot die tijd blijft de benaming “het volk” een loze kreet. Het volk is namelijk iedereen. Ik en vele met mij zijn niet iedereen en zeker niet volgeling van deze populist.

 2. De Nederlandse politici luisteren niet meer naar het volk, maar alleen nog maar naar de eu en wat Brussel dicteert.
  Als je dat niet kan zien, dan ben je net zoals onze leiders de weg kwijt.
  De eu brengt ons alleen maar ellende en heeft een ontzettend destabilisierend effect.
  Tijd om het land weer soeverein te laten worden en terug naar het EEC tijdperk voor Europa.
  Wilders’ populariteit is te danken aan de overige partijen die het land hebben weggegeven.

 3. Ach, weer een sensatie stukje dat nergens op slaat.
  We staan aan de vooravond van grote maatschappelijke omwentelingen, en die worden simpelweg genegeerd.
  Kritiek wordt weggewoven met een honend “u roept maar wat.”
  Sommige minder snuggere mensen denken nog steeds dat we dezelfde maatschappelijke betrouwbaarheid en soliditeit hebben als in 1970, en dat autoriteiten zich nog steeds inzetten voor ons nationale maatschappelijke belang.
  Helaas, het is een eurofiel “weg met ons” geworden, en daarmee dus ook weg met onze rechtsstaat.
  Onze rechtsstaat wordt uitgehold door de eurofiele kliek, onze welvaart gaat achteruit, verworvenheden en voorzieningen niet meer vanzelfsprekend.
  En het gaat nog veel erger worden.
  Maar de eurofiele ministers, yuppen, journalisten, en trollende sensatie-intrigantjes blijven gewoon mooi weer spelen met een domme lach op hun gezicht en proberen alles te censureren en/of zwart te maken wat hen persoonlijk nu even niet bevalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s